Monorierdő KSK - Maglódi TC.

Ránk virradt hát a nagy nap, a vasárnap. Eljött a napja, hogy pár hónapnyi felkészüléssel, de nagy lelkesedéssel megvívjuk életünk első tétmeccsét. A sportpálya melletti, stílusosan Sport Pub-nak nevezett igényes és közkedvelt vendéglátó helyen találkoztunk (mint mindig). Innen együtt indultunk kocsikkal Monorierdőre. Már az öltöző felé örömmel konstatáltuk, hogy kisebb a pályájuk, mint a miénk. (Ismeretes, hogy a fociban, legyen az női vagy férfi, ifi vagy felnőtt, nem egy méretű minden pálya, hanem előírás szerint tól-ig keret van megadva a hosszúság és szélesség tekintetében, a lényeg, hogy ezen kereten belül legyen.)

Ahhoz meg józan paraszti ész is elég, hogy ha kisebb pályán játszunk, mint amihez szokva vagyunk, jobban fogjuk bírni kondiban. Ez pedig az egyik lényegi összetevője a focinak (mármint a kondi :).

Átöltözés, taktikai megbeszélés, bemelegítés, majd az első síp. Még igencsak nem értek a focihoz, így a meccsek részletes kommentálása helyett inkább a hozzáértőkre hivatkoznék. Az edzőnk, a hivatalos weboldalon (maglodtc.hu) megjelenő szavait idézném:

„A felkészülés nehézségei miatt csak reménykedni tudtunk a győzelemben, végül mégis sikerült. Rengeteget kell még dolgoznunk, csiszolni kell még a játékunkat. A győzelemhez mindenesetre gratulálok a lányoknak!”

Az eredmény 2:0 lett. Nyertünk!!! Életünk első meccsét megnyertük! Hát van ennél jobb kezdet? :) Mindezt ráadásul úgy, hogy a 29. perctől egy második sárga-lap, azaz piros-lapos kiállítás miatt emberhátrányban játszottunk.

Véleményem szerint igen jó volt a csapatunk, nagyon jól játszott mindenki, ott volt fejben, lélekben és fizikailag egyaránt, öröm volt nézni, játszani, megélni. Ettől persze még nem kell elszállni, sokat lehet, s kell még fejlődni, de úgy gondolom ezt most igazán megérdemeltük! „Kellett” ez nekünk!

Az ünneplés sajnos nem volt igazi, vasárnap volt, nem otthon játszottunk, sokaknak programja volt, de azért páran koccintottunk egyet pezsgővel a sportban. Volt is, de lesz is ennél nagyobb ünneplés még! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr321397588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása